Stad & Natuur nieuws

Burgemeester van Almere krijgt kidsmagazine over voedselproductie overhandigd

15 oktober 2024

Op 10 oktober is het eerste exemplaar van het kidsmagazine Beleef wat je eet! overhandigd aan Burgemeester Hein van der Loo (Almere). De overhandiging vond plaats tijdens het Burgemeestersontbijt bij?groep 7 van basisschool het Spectrum waarbij ook alle leerlingen een magazine hebben gekregen.?

Dit Kidsmagazine is ontwikkeld om kinderen op een leuke, leerzame en activerende manier in aanraking te laten komen met de voedselproductie in Flevoland. Tijdens het uitdeelmoment spraken de Burgemeester en de leerlingen over het belang van gezond eten.  

 

Verbinding tussen boer en kind 

Het Beleef wat je eet! magazine neemt kinderen op een speelse manier mee in de productieketen van gezond voedsel. Het staat vol met leuke weetjes, activiteiten, recepten, puzzels en experimenten over voedselproductie in Flevoland. In het magazine staan bovendien tips over het zelf ‘regrowen’ van bepaalde groente en het maken van lekkere en gezonde gerechten. Scholen kunnen voor 1 klas gratis exemplaren aanvragen bij IVN Flevoland of Stad & Natuur Almere, ook is het digitaal te downloaden. 

Dit magazine, gemaakt op initiatief van Duurzaam Door & JLE, stimuleert ook ouders om thuis actief aan de slag te gaan met hun kinderen: zaadjes planten, experimentjes doen en met lokale producten koken. Daarnaast geeft het magazine tips om eens op pad te gaan naar een boerderij of boerderijwinkel. Dat is leuk en draagt bij aan de verbinding met de boeren en het voedsel uit je eigen omgeving. 

Weten waar je eten vandaan komt helpt bij het maken van bewuste en gezonde voedselkeuzes. Dat is goed voor zowel de gezondheid van kinderen als voor de planeet.  

 

Vraag ook het magazine aan

De Kidsmagazines werden tijdens de Week van Ons Eten (5 tot en met 12 oktober) aangeboden aan alle basisscholen in Flevoland.  

Basisscholen kunnen gratis exemplaren van het magazine aanvragen om uit te delen in één klas. Hierna kunnen zij het in hun les verwerken en de kinderen stimuleren er thuis mee aan de slag te gaan met hun ouders. Ook kunnen scholen en ouders het magazine downloaden en zelf onderdelen printen om aan hun kind te geven.