Beleef wat je eet magazine

Beleef wat je eet
2°C

Speels leren over voedselproductie

Het “Beleef wat je eet” magazine staat vol met leuke weetjes, activiteiten, recepten, puzzels en experimenten over voedselproductie in Flevoland. Want er wordt heel wat geproduceerd in onze provincie! Kinderen worden op een speelse manier meegenomen in de productieketen van gezond voedsel. Ook krijgen ze tips over het zelf ‘regrowen’ van bepaalde groente en het maken van lekkere en gezonde gerechten.

Verbinding tussen boer en kind

Na een boerderijbezoek met de klas komen kinderen vaak vol met verhalen thuis. Hun enthousiasme en interesse over de boerderij en voedselproductie schiet door het plafond! Weten waar je eten vandaan komt helpt bij het maken van bewuste en gezonde voedselkeuzes. Dat is goed voor zowel hun gezondheid als voor de planeet.

Met dit magazine stimuleert DuurzaamDoor gezinnen om thuis actief aan de slag te gaan met voedsel: zaadjes planten, spelletjes doen en met lokale producten koken. Daarnaast geeft het magazine tips om eens op pad te gaan naar een boerderij of boerderijwinkel. Dat is leuk, leerzaam en stimuleert een gezonde relatie met voedsel.

Download het online magazine

 

Magazines uitdelen op school?

Basisscholen kunnen gratis exemplaren van het magazine aanvragen om uit te delen in één klas. Hierna kunnen zij het in hun les verwerken en de kinderen stimuleren er thuis mee aan de slag te gaan met hun ouders. Ook kunnen scholen en ouders het magazine downloaden en zelf onderdelen printen om aan hun kind te geven.

Het magazine is geschikt voor kinderen in groep 5 t/m 8.

Ga naar het aanvraagformulier.

 

Verbinding tussen boer en kind

Na een boerderijbezoek met de klas komen kinderen vaak vol met verhalen thuis. Hun enthousiasme en interesse over de boerderij en voedselproductie schiet door het plafond! Weten waar je eten vandaan komt helpt bij het maken van bewuste en gezonde voedselkeuzes. Dat is goed voor zowel hun gezondheid als voor de planeet.

Met dit magazine stimuleert DuurzaamDoor gezinnen om thuis actief aan de slag te gaan met voedsel: zaadjes planten, spelletjes doen en met lokale producten koken. Daarnaast geeft het magazine tips om eens op pad te gaan naar een boerderij of boerderijwinkel. Dat is leuk, leerzaam en stimuleert een gezonde relatie met voedsel.

DuurzaamDoor

Dit magazine is ontwikkeld door DuurzaamDoor, een samenwerkingsverband tussen Jong Leren EtenGGD FlevolandAeres HogeschoolIVN Flevoland, Stad & Natuur Almere, Provincie Flevoland en de Flevolandse gemeentes (AlmereLelystadZeewoldeDrontenUrk en de Noordoostpolder). Ook Kom bij de Boer heeft een bijdrage gedaan. De magazines worden verspreid tijdens de Week van Ons Eten (5 t/m 12 oktober).