De Kemphaan nieuws

Zomeravontuur bij Stad & Natuur: Ontdek micro organismen

15 juli 2024

Deze zomer nodigt Stad & Natuur op de Kemphaan iedereen uit voor een avontuurlijke en educatieve vakantie vol natuuractiviteiten. Onder de noemer 'Het Kleine Almeerse Natuuravontuur' organiseren wij een scala aan boeiende en creatieve workshops, films, speurtochten en exposities die jong en oud de miniscule wonderen van de natuur laten ontdekken.

Ontdek zelf op woensdag en vrijdag
Elke woensdag en vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur is onze unieke tentoonstelling geopend en gratis te bezoeken. Ontdek de fascinerende wereld van minuscule beestjes die normaal verborgen blijft voor het blote oog. Haarscherpe foto’s en films van springstaartjes, beerdiertjes en meer laten je verwonderen. Bezoekers krijgen de kans om door microscopen te kijken en zo een hele nieuwe wereld te ontdekken. BSO's kunnen via educatie@stadennatuur.nl contact opnemen om een bezoek aan de tentoonstelling te reserveren. Een bezoek aan de tentoonstelling is gratis.

Elke donderdagmiddag een ‘klein Almeers natuuravontuur’
Op donderdagmiddagen van 13:00 tot 16:00 uur bieden we speciale workshopmiddagen aan. Deze workshops zijn zowel leerzaam als vermakelijk en bieden een nieuw kijkje op micro organismen. Hoogtepunten van het programma zijn onder andere een microscopiemiddag, excursie om waterbeestjes te zoeken en de poppenkast van Jan Klaassen en Katrijn. Daarnaast vertonen we de documentaire 'Onder het maaiveld' en organiseren we diverse creatieve workshops zoals microbenknuffels maken en beerdiertjes beschilderen.

Naast deze thematische activiteiten op donderdagen, zijn er elke dag doorlopende activiteiten. Bezoek onze fascinerende tentoonstelling over minuscule beestjes, leer tijdens de bijenpraatjes van onze imkers over het belang van bijen, rol je eigen bijenkaarsje in een creatieve workshop of verken de natuur met een speurtocht biodiversiteit. Kom langs en beleef een onvergetelijke zomervakantie vol ontdekkingen en plezier bij Stad & Natuur.

Meer informatie?
Voor meer informatie en het volledige programma, check de activiteiten op onze website onder het kopje 'activiteiten'. Alle activiteiten vinden plaats bij Stad & Natuur aan Kemphaanstraat 1. Voor sommige activiteiten vragen we een kleine bijdrage en kun je het beste vooraf reserveren via onze website.