Almeerderstrand nieuws

Het Almeerderstrand bruist deze zomer

15 juli 2024

Deze zomervakantie bruist het Almeerderstrand van de activiteiten. Zes dinsdagen lang organiseert Stad & Natuur leuke, creatieve en leerzame middagen voor kinderen. Voor iedereen is er iets te beleven.

Piratenschool

De eerste dinsdag van de vakantie, 23 juli, strijkt een heuse piratenschool neer op het Almeerderstrand. Maak een schatkaart en ga op rooftocht, of bouw je eigen piratenschip en ga op zoek naar de schat. Dinsdag 30 juli staat de creatieve workshop ‘Schaduwtheater’ op het programma. Maak je eigen theaterpoppen en laat ze met behulp van een lamp, wit scherm en een flinke dosis fantasie tot leven komen in een uniek schaduwspel.

Help, de dijk breekt door
Op 6 augustus ontdekken de kinderen alles over dijken die ons beschermen tegen het water. Bouw je eigen dijk en test of hij sterk genoeg is om de vloedgolf te weerstaan. Dinsdag 13 augustus maken we ons eigen ganzenbordspel. Eerst gaan we met verrekijker op pad om vogels te spotten, daarna verzinnen we opdrachten en maken we het spelbord. En tot slot spelen we natuurlijk ons zelfgemaakte spel. Ben jij een geluksvogel of pechvogel?

Strandkunst

Strandkunstenaars kunnen zich de laatste twee weken van de vakantie helemaal uitleven op het Almeerderstrand. Maak dinsdag 20 augustus je eigen strandkunstwerk met schelpen, takjes en alles wat je nog meer kunt vinden op het strand. Plakken, schilderen, tekenen: het kan allemaal! Of kom op 27 augustus een fantasiedier maken met jouw strandvondsten. Natuurlijk krijgt iedere kunstenaar zijn eigen diertje mee naar huis.

 Praktische info
Alle activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Meedoen is gratis en op inloop, reserveren is niet nodig. Stad & Natuur is te vinden bij het gebouw van StrandLAB Almere, naast Strandrestaurant Poortdok, aan de IJmeerdijk 1A in Almere. We zijn te herkennen aan een prachtige blauwe ‘strandtent’! Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.